מחפש להשיג עבודה בתור מגיש במסעדה? קורות החיים שלנו לדוגמה עבור משרה זו ידריכו אותך בתהליך יצירת קורות חיים שמבליט את הכישורים והניסיון שלך בתעשיית המזון והשירות. בין אם אתה מגיש מנוסה ובין אם אתה רק מתחיל בתחום, דוגמת הקורות החיים שלנו תעזור לך להרשים מעסיקים פוטנציאליים ולהשיג את העבודה שאתה רוצה.
נושאים שנכסה:
- איך לכתוב קורות חיים, בלי קשר לתעשייה או לתפקיד שלך.
- מה לשים בקורות חיים כדי לבלוט.
- הכישורים המובילים שמעבידים מכל תעשייה רוצים לראות.
- איך לבנות קורות חיים במהירות עם הבונה קורות חיים המקצועי שלנו.
- מהו תבנית קורות חיים, ולמה כדאי להשתמש בה.
מה עושה מגיש במסעדה?
מגיש במסעדה, שמתורגם לאנגלית כ"server in a restaurant", אחראי על קבלת הזמנות מלקוחות, הגשת אוכל ושתייה, והבטחת חוויית סעודה חיובית ללקוחות. הם צריכים להיות בקיאים בתפריט ולדעת לענות על שאלות לגבי המנות ולהמליץ על פריטים ללקוחות. בנוסף, הם אחראים להבטיח שהשולחנות ערוכים כראוי, לתקשר עם צוות המטבח, ולטפל בתשלום מלקוחות.
- קורות חיים לדוגמא מנהל מחלבה
- קורות חיים לדוגמא מנהל מאפייה
- קורות חיים לדוגמא מהנדס מזון
- קורות חיים לדוגמא קפטן אירועים
- קורות חיים לדוגמא עוזר מאפייה
- קורות חיים לדוגמא טבח לאירועים
- קורות חיים לדוגמא מנהל שף
- קורות חיים לדוגמא מנהל בית קפה
- קורות חיים לדוגמא פקיד מאפייה
- קורות חיים לדוגמא קונדיטור
- קורות חיים לדוגמא מנהל חדר אוכל
- קורות חיים לדוגמא טבח
- קורות חיים לדוגמא שף אירועים
- קורות חיים לדוגמא עובד ייצור מזון
- קורות חיים לדוגמא אופה
- קורות חיים לדוגמא Expeditor
- קורות חיים לדוגמא מנהל קפה
- קורות חיים לדוגמא שף
- קורות חיים לדוגמא מדיח כלים
- קורות חיים לדוגמא מעצב עוגות
מהן כמה מהאחריויות של מגיש במסעדה?
- לקיחת הזמנות מלקוחות
- הגשת אוכל ושתייה
- העברת הזמנות למטבח
- דאגה לכך ששטח האכילה יהיה נקי ומסודר
- סיוע בהכנת אוכל ובגינון מנות
- מתן שירות לקוחות מעולה
- טיפול בתשלום וביצוע עסקאות
- תקשורת ותיאום עם עובדי המטבח וצוות ההגשה
- מעקב אחר המלאי וחידוש הציוד
דוגמה לקורות חיים עבור מגיש במסעדה להשראה
פרטים אישיים
- שם: אווה כהן
- תאריך לידה: 15 במאי, 1990
- מספר טלפון: 123-456-7890
- אימייל: eva.cohen@email.com
- כתובת: רחוב מיין 123, כל עיר, ארה"ב
תקציר
אווה כהן היא אדם מסור ועובד קשה עם תשוקה לאמנות הקולינרית. יש לה ניסיון רב בעבודה בתחום המסעדנות, עם רקורד מוכח של מתן שירות לקוחות יוצא דופן ושמירה על רמת איכות מזון גבוהה. אווה משתוקקת להמשיך בקריירה שלה כמגיש במסעדה ולתרום להצלחת מוסד מכובד.
ניסיון תעסוקתי
- מגישה בביסטרו, כל עיר, ארה"ב | 2018 - הווה
- מארחת במסעדה יוקרתית, אי שם סיטי, ארה"ב | 2015 - 2018
- צוות שירות ב-Cafe Delight, עיר הבית, ארה"ב | 2012 - 2015
השכלה
- תעודת אמנויות קולינריות, Cooking Institute, כל עיר, ארה"ב | 2011 - 2012
- תעודת סיום תיכון, תיכון כל עיר, כל עיר, ארה"ב | 2007 - 2011
מיומנויות
- כישורי תקשורת ובין-אישיים מעולים
- יכולת עבודה בסביבה מהירה
- תשומת לב לפרטים
- מיומנות בהגשת מזון ומשקאות
הסמכות
- אישור עובד מזון, מחלקת הבריאות של כל עיר
- הסמכת ServSafe, אגודת המסעדות הלאומית
שפות
- אנגלית (שוטפת)
- ספרדית (שיחה)
טיפים לכתיבת קורות חיים למגיש במסעדה
להכין קורות חיים מרשימים שיתניעו את הקריירה שלכם זו משימה מאתגרת. בעוד שמירה על עקרונות כתיבה בסיסיים הוא יתרון, כדאי גם לחפש הנחיות מותאמות עבור מטרת הקריירה הייחודית שלכם. כחדשים בתחום המקצועי, אתם זקוקים לטיפים לכתיבת קורות חיים למגיש במסעדה.
ריכזנו עבורכם עצות מובחרות מאנשים מנוסים בתחום ההגשה במסעדות. חקרו את התובנות שלהם כדי לייעל את מסע הכתיבה שלכם ולהגביר את הסיכויים ליצירת קורות חיים שיתפסו את תשומת לבם של מעסיקים פוטנציאליים.
- התחילו עם הצהרת מטרה ברורה המדגישה את התשוקה שלכם לעבוד בתעשיית המסעדות ואת הכישורים והניסיון הספציפיים שלכם.
- כללו כל ניסיון רלוונטי בענף המזון והמשקאות, כגון תפקידים קודמים כמלצרים או מארחים, וציינו כישורים או תעודות מיוחדות, כמו ידע ביין או הכשרת ברמן.
- הדגישו את כישורי השירות לקוחות שלכם וכל הישג ספציפי, כמו קבלת משוב חיובי באופן עקבי מלקוחות או הכרה בביצועים יוצאי דופן.
- הדגישו את היכולת שלכם לעבוד היטב בצוות, שכן שיתוף פעולה ותקשורת הם חיוניים בסביבת עבודה של מסעדה.
- כללו כל כישור או ניסיון נוסף שרלוונטי לתפקיד, כגון שליטה במספר שפות, ניסיון במטבחים ספציפיים או הבנה עמוקה של תקנות בטיחות המזון.
מגיש במסעדה – דוגמאות לסיכום קורות חיים
סיכום קורות חיים או מטרה למגיש במסעדה יכול לעזור לך לבלוט בשוק עבודה תחרותי על ידי הדגשת הכישורים והניסיון הרלוונטיים שלך. זה מספק הצצה מהירה על הכישורים והמטרות הקריירה שלך, מה שמקל על מנהלי הגיוס להבין במהירות מה אתה מביא לשולחן. סיכום או מטרה שנכתבו היטב יכולים גם להראות את ההתלהבות שלך מהתפקיד ואת המקצועיות שלך.
לדוגמה:
- מגיש מנוסה עם למעלה מ-5 שנים בסביבות אוכל יוקרתיות.
- מיומן במתן שירות לקוחות יוצא מן הכלל ושמירה על גישה מקצועית וידידותית.
- מומחה במכירה נוספת של פריטי התפריט ובהבטחת חוויית אוכל חיובית לאורחים.
- הוכחת יכולת עבודה יעילה בסביבות לחוצות וקצב מהיר.
- היסטוריה מוכחת של עמידה וחריגה מיעדי המכירות באמצעות הצגה ותקשורת אפקטיבית.
בנה סעיף ניסיון חזק עבור קורות חיים של מגיש במסעדה
בניית סעיף ניסיון חזק עבור קורות חיים של מגיש במסעדה היא חיונית מכיוון שהיא מדגישה את ההיסטוריה התעסוקתית שלך ומציגה את הכישורים והמומחיות שלך בתחום האירוח. סעיף זה מאפשר למעסיקים פוטנציאליים לראות את הניסיון שלך בשירות לקוחות, טיפול במזון ומשקאות, ועבודה בסביבה מהירה. סעיף ניסיון ערוך היטב יכול להבדיל אותך משאר המועמדים ולהראות את היכולת שלך להצליח בסביבת מסעדה.
לדוגמה:
- שירת לקוחות בסביבת מסעדה מהירה
- לקח הזמנות אוכל ומשקאות במדויק וביעילות
- סייע בהכנת המזון והגשתו
- ניהל עסקאות במזומן ותפעל את מערכת הקופה
- דאג לניקיון וארגון באזור האכילה
- שיתף פעולה עם צוות המטבח כדי להבטיח אספקה בזמן של ההזמנות
- סיפק שירות לקוחות מצוין וטיפל בכל בעיה של הלקוחות
- עבד כחלק מצוות לשמירה על סביבת עבודה חיובית ויעילה
- פעל לפי כל תקנות הבריאות והבטיחות במקום העבודה
- השתתף בתוכניות הכשרה ופיתוח לשיפור כישורים וידע
דוגמה לחינוך בקורות חיים של מגיש במסעדה
מגיש במסעדה עשוי לא להזדקק להשכלה פורמלית, אך לרוב נדרש תעודת בגרות או שווה ערך. הכשרה יכולה להתבצע בעבודה, כולל למידה על התפריט, שירות לקוחות ובטיחות המזון. מיומנויות תקשורת ובין אישיות מצוינות הן הכרחיות, כמו גם היכולת לעבוד בסביבה מהירה ולנהל מצבי לחץ. ניסיון קודם בתעשיית שירותי המזון עשוי גם הוא להיות מועיל.
להלן דוגמה לרשימת חוויות המתאימות לקורות חיים של מגיש במסעדה:
- תואר ראשון באמנות קולינרית - המכון לחינוך קולינרי, ניו יורק
- תעודת בטיחות והיגיינת המזון
- קורס מתקדם בקונדיטוריה ואפייה - לה קורדון בלו, פריז
- מבוא ליין ולמשקאות חריפים - קורס מקוון של קורסרה
כישורים של מגיש במסעדה לרזומה
חשוב להוסיף כישורים עבור מגיש במסעדה לרזומה כי זה מראה את היכולת של המועמד לתקשר בצורה יעילה, לספק שירות לקוחות מצוין, לעבוד ביעילות בסביבה מהירה, ולהתמודד עם מצבים פוטנציאליים מאתגרים. הכישורים הללו הם חיוניים להצלחה בתחום המסעדות ויכולים להבדיל מועמד מאחרים שמגישים מועמדות למשרות דומות.
כישורים רכים:
- כישורי תקשורת
- עבודת צוות
- ניהול זמן
- שירות לקוחות
- יכולת הסתגלות
- פתרון בעיות
- מנהיגות
- פתרון סכסוכים
- כישורים ארגוניים
- אמפתיה
כישורים טכניים:
- הכנת אוכל
- טכניקות בישול
- עיצוב תפריט
- ניהול מלאי
- בטיחות במזון
- הפעלת ציוד מטבח
- הגשה והצגת מנות
- זיווג יין
- שירות לקוחות
- טיפול בכסף
טעויות נפוצות שיש להימנע מהן בעת כתיבת קורות חיים להגשת מועמדות לעבודה במסעדה
בשוק התעסוקה התחרותי של היום, בממוצע, 180 בקשות שוטפות את תיבות הדואר האלקטרוני של המעסיקים עבור כל משרה פנויה. כדי ליעל את הרצף הזה של קורות החיים, חברות רבות משתמשות במערכות אוטומטיות למיון מועמדים שמנפות מועמדים פחות מתאימים. אם קורות החיים שלך מצליחים לעבור את השומרים הדיגיטליים הללו, הם עדיין צריכים ללכוד את תשומת הלב של המגייס או מנהל ההעסקה. בהתחשב בכמות העצומה של הבקשות, מוקצה בדרך כלל רק כ-5 שניות לכל קורות חיים לפני שמגיעים להחלטה. עם זאת, חשוב להסיר כל מידע שאינו חיוני שעלול להוביל לפסילת הבקשה שלך. כדי להבטיח שקורות החיים שלך יבלטו, עיין ברשימה למטה כדי לדעת אילו אלמנטים להימנע מהוספה לבקשת העבודה שלך.
- דילוג על מכתב מקדים: מכתב מקדים כתוב היטב הוא הזדמנות להציג את התאמתך לתפקיד ולהביע את התשוקה שלך אליו.
- ז'רגון מיותר: קורות חיים עמוסים במונחים טכניים יכולים להרחיק מגייסים שאין להם ידע מיוחד.
- הזנחת פרטים חיוניים: כלול את פרטי ההתקשרות שלך, השכלה, היסטוריית עבודה, וכישורים וניסיון רלוונטיים.
- הסתמכות על תבניות גנריות: התאמה אישית של קורות החיים למשרה הספציפית מראה על מחויבותך לתפקיד ולחברה.
- טעויות כתיב ודקדוק: הגהה היא חיונית כדי למנוע טעויות כתיב, שגיאות תחביר וטעויות דקדוקיות.
- הדגשת חובות יתר על המידה: הדגש את ההישגים שלך כדי להדגיש את הערך שלך כמועמד.
- שיתוף מידע אישי: הימנע מחשיפת פרטים אישיים כמו גיל, מצב משפחתי, או השתייכות דתית.
המסקנות העיקריות לקורות חיים של מגיש במסעדה
- ניסיון מוכח כמגיש במסעדה
- כישורי שירות לקוחות חזקים ויכולת אינטראקציה עם לקוחות מגוונים
- יכולות תקשורת בינאישיות מצוינות
- ידע נרחב בפריטי תפריט ויכולת להמליץ לאורחים
- יכולת לעבוד היטב בסביבה דינאמית ותחת לחץ גבוה
- ניסיון בטיפול במזומן ובביצוע תשלומים במדויק
- היכרות עם תקנות בטיחות מזון ותברואה
- יכולת לעבוד כחלק מצוות ולשתף פעולה עם עמיתים
- גמישות בלוח זמנים וזמינות לעבודה בערבים, בסופי שבוע ובחגים